Valmennus

Nelosrasti (vapaa sana)

Valmennus

 • Yhteislenkit

 • Kuntopiiri

 • Aluevalmennus

 • Nuorten leirit

 • Testilenkki

 • Suunnistusharjoitukset

 • Ideat ja ehdotukset • Yhteislenkit

  Peruskuntokauden ajan järjestämme yhteislenkkejä joka sunnuntaina klo 10:00. Yhteislenkkejä järjestetään läpi talven juosten ja hiihtäen, kelien mukaan.

  Tavoite olisi, että lenkit kulkisivat joka kerta mahdollisimman eri puolilla Ääneseutua, että kaikki voisivat välillä lähteä suoraan kotoaan. Kaikki pitkään lenkkiin innostuneet ovat tervetulleita myös RastiE4:n ulkopuolelta.

  Vauhti pidetään hiljaisena, noin 7:00-7:30min/km.

  Matka-aika on puolesta toista tunnista kahteen tuntiin. Osallistujien määrä on vaihdellut viiden ja kymmenen välillä. Viikoittaiset lähtöpaikat löytyvät Uutiset sivulta sekä seuran kalenterista.

  Yhteyshenkilönä Ari.


  Kuntopiiri

  Minkkisen Timo vetää kuntopiiriä tiistaisin klo 19:00 alkaen. Harjoittelu ajoittuu talvikauteen ja paikkana on Äänekosken Liikuntatalon alakerrassa oleva karate seuran harjoittelutila.

  Kuntopiiriin ovat tervetulleita kaikki seuraan, ikään tai sukupuoleen katsomatta! Talvella 2009 kuntoilijoita on ollut 10-20/kerta.

  Yhteyshenkilönä Tarmo


  Aluevalmennus

  Keski-Suomen suunnistuksen AV-toiminnan tavoitteena on tarjota tukea sekä nuorten että aikuisten arkipäivien harjoitteluun. Lisäksi tavoitteena on antaa virikkeitä henkilökohtaiseen valmentautumiseen, välittää valmennustietoutta, lisätä urheilijoiden välistä sparrausta sekä edesauttaa mukana olevien seurojen valmennustyötä.

  Varsinaiseen aluevalmennusryhmään valinnassa valintarima asettuu nuorten osalta rankisijoituksen mukaan 40 kohdalle ja nuorin ikäluokka tulee olemaan 1994 syntyneet. Aikuisten (21-30 vuotta) valintaraja kulkee rankisijan mukaan miehissä noin 100 ja naisissa noin 60 kohdalla.

  Valmennusohjelmassa olevat karttaharjoitukset ovat avoinna kaikille aktiivisuunnistajille. Alustavan kalenterirungon mukaan ensimmäinen tällainen harjoitus on 9.1.10 Jyväskylässä. Osallistumismaksu on 5 euroa kerralta ja seuran jäsenet pääsevät Rasti E4:n järjestämiin AV-harjoituksiin maksutta.

  Ilmoittautuminen harjoituksiin vähintään kolme päivää ennen harjoitusta joko suoraan aluevalmentajalle tai seuran yhteyshenkilölle. Harjoitukset pyritään merkitsemään seuran kalenteriin.

  Yhteyshenkilönä Tarmo


  Nuorten leirit

  Kevään 2010 aikana on tarkoitus järjestää nuorille leirejä, mutta näistä tulee tarkempaa tietoa myöhemmin.

  Yhteyshenkilönä Satu


  Testijuoksut

  Testilenkkeinä käytetään Kangaslammin 4.0 km:n lenkkiä ja 9.7 km:n Mämmenlenkkiä. Ensimmäiset kirjatut pyrähdykset on tehty vuonna 1990 ja 2000-luvun hiljaiselon jälkeen perinne jatkui vuonna 2008. Testijuoksu juostu aina kun innokkaita on löytynyt. Jos haluat juosta lenkin, niin ehdota päivämäärää Nelosrastilla.

  Tuloksia testijuoksuista.

  Yhteyshenkilönä Tarmo


  Suunnistusharjoitukset

  Yksittäisiä suunnistusharjoituksia yösuunnistuksesta nuorten harjoituksiin pidetään aina kun aikaa ja innokkuutta löytyy. Viime vuosina erityisesti yöharjoitukset ovat lisääntyneet, mutta lisäksi on ollut nuorille suunnattuja yksittäisiä harjoituksia. Yhteyshenkilönä Tarmo


  Ideat ja ehdotukset

  Jos sinulla on ehdotus valmennukseen tai harjoituksiin liittyen, niin otathan yhteyttä.

  Yhteyshenkilönä Tarmo